31 oktober 2017 
in Blog
2 min. leestijd

Beat de fysio!

Beat de fysio!

Een belangrijk deel van ons werk is om mensen te motiveren en enthousiasmeren om meer te bewegen en te sporten. En zeg nou zelf, gezonde competitie werkt het beste. Daarom hebben wij Beat de fysio bedacht!

Met Beat de Fysio neem je het acht weken lang op tegen mij, of één van mijn collega’s. Elke week kiezen we een activiteit die objectief te meten is door middel van een sporthorloge of een smartphone. Bijvoorbeeld het aantal stappen per week of het aantal genomen trappen per week.

Zodra de week voorbij is posten wij een foto of video op Facebook met daarin onze opgetelde resultaten. Jij kan in de reacties jouw screenshot uploaden van jouw resultaten. Degene met het beste resultaat wint de uitdaging van die week! Versla jij de fysio?

De onderdelen

Elke week is er een ander onderdeel wat gemeten wordt en een andere therapeut die de uitdaging aangaat. Je kan aan de volgende onderdelen denken:

1. Totaal aantal stappen per week
2. Het totaal aantal minuten doorgebracht tijdens (matig/intensieve) activiteit.
3. Het totaal aantal trappen per week
4. Het totaal aantal afgelegde fietskilometers.

Het kan zijn dat jou horloge of telefoon geen weekoverzicht geeft. Probeer dan van elke dag een screenshot te maken en hier met wat knip- en plakwerk één foto van te maken met leesbare datum.

Heb jij de hoogste score van de week? Dan krijg jij van de therapeut die verliest een sportmassage van 20 minuten. Je kan ook voor een Functional Movement Screening kiezen. Dit is een test waarbij wij kijken naar hoe iemand fundamentele beweging uitvoert en daaraan gekoppeld of er een verhoogd risico is op sportblessures. Deze test duurt ongeveer 20 minuten. Mocht er blijken dat aanvullende oefeningen nodig zijn, dan valt dat mogelijk onder de eigen aanvullende verzekering.

Na acht weken kijken wij wie de meeste uitdagingen heeft gewonnen. Ben jij dat? Dan win jij ons FyVip zilver pakket t.w.v. 250 euro. FyVip is een nieuwe service vanuit De Jong Fysiotherapie, waarbij wij jou tips en tools geven om je vitaliteit te boosten zodat jij fitter en vitaler door het leven gaat.

1. Like natuurlijk onze Beat de fysio video op onze Facebook pagina en tag je vrienden om ook de uitdaging met onze fysio’s aan te gaan.
2. Geef in een reactie aan dat je de uitdaging aangaat en welke De Jong Fysio jij denkt te kunnen verslaan.
3. Plaats een screenshot van jouw weekoverzicht (met leesbare datum) in een reactie onder ons weekoverzicht.

We starten 6 november!

Wees gewaarschuwd. Wij therapeuten gaan natuurlijk wel extra ons best doen ;). Heel veel succes en maak er een sportieve en competitieve wedstrijd van!

Peter van der Veer
Fysiotherapeut

nanette
Door

nanette

op 25 Sep 2018

Wat een tof idee!! Succes fysio's én concurrenten!!

Reactie plaatsen