Page content

Nachtrust, een onmisbare schakel in jouw gezondheid!

Nachtrust, een onmisbare schakel in jouw gezondheid!

Slapen is het nieuwe eten!

Voeding is hip! Iedereen vindt er wel wat van. Zoek via Google naar een willekeurig product met daarvoor ‘gezond’ of ‘ongezond’ en je komt er al snel achter dat er veel verschillende manieren zijn om ‘gezond’ te eten. Heb je het voedingspatroon gevonden dat helemaal bij je past? Dan zijn de resultaten geweldig;

  • Je ziet er goed uit
  • Je voelt je energiek
  • Je bent helder van geest
  • Je herstelt beter van activiteit
  • Je wordt minder snel ziek

Nu is er een nieuwe speler op de markt die claimt hetzelfde te doen en dat is slapen! In de laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar hoe je slaapt en hoeveel je slaapt. Het lijkt er inderdaad op dat alle bovenstaande punten ook versterkt kunnen worden door een goede nachtrust! Hoe? Lees hieronder een paar interessante feiten uit onderzoeken die de laatste jaren hebben plaatsgevonden.

Slapen en overgewicht

Een paar kilo aankomen kan iedereen overkomen, maar dat dit deels met je nachtrust te maken heeft, had je vast niet bedacht. Om dit te bewijzen volgden onderzoekers ruim 65.000 vrouwen over een periode van maar liefst 16 jaar. Daar viel meteen al op dat de vrouwen met de minste slaap het hoogste gewicht hadden en De vrouwen die goed sliepen een lager lichaamsgewicht..

Van de 65.000 vrouwen kwamen 7.000 vrouwen fors aan, namelijk 15kg of meer. Vrouwen die 5 uren of minder per nacht sliepen hadden 32% meer kans om zo fors aan te komen dan vrouwen die tussen de 7-8 uur slaap kregen.

Slapen en eten

Onderzoek laat zien dat mensen die minder slaap krijgen overdag meer zin hebben in suikers en ongezonde vetten. Vaak eet deze groep mensen wel 300kcal extra per dag t.o.v. mensen die tussen de 7-8 uur extra slapen. Hier komt nog bij dat mensen die minder slapen vaak ook minder intensief sporten. Een slechte combinatie als je wilt afvallen en lekker in je vel wilt zitten natuurlijk!

Conclusie slapen vs eten

Slaap mag natuurlijk niet de vervanger zijn van gezond eten en voldoende beweging. Toch is er al veel onderzoek dat laat zien dat slaap een onmisbare schakel is in jouw gezondheid. Zie het als de ideale aanvulling om je fit en vitaal te voelen. Wil je daarbij afvallen? Een goede nachtrust zal zeker bijdragen aan dit doel.

Kom jij moeilijk in slaap? Word je vaak ’s nachts wakker? Word je niet uitgerust wakker? Wij gaan je helpen! Vraag nu hier ons nieuwe E-book aan met 7 tips voor een betere nachtrust.

goede nachtrust

Comment Section

0 reacties op “Nachtrust, een onmisbare schakel in jouw gezondheid!

Plaats een reactie


*