Page content

Olympische Spelen Tennis

Olympische Spelen Tennis

Tennis was één van sporten die op het programma stond bij de eerste Olympische Spelen in 1896.

Tussen 1924 en 1984 werd er op de Olympische Spelen niet getennist om ere-metaal. In 1988 werd dit weer opgepakt en komen de beste spelers van de wereld bij elkaar om te strijden voor goud. In alle onderdelen wordt er gespeeld volgens een best of 3 sets systeem. Met uitzondering van de finale van het heren enkelspel. Deze wordt gespeeld volgens een best of 5 sets!

De Jong Fysiotherapie Ede

Baaninvloeden op het lichaam.

Uit meerdere studies blijkt dat blessures minder vaak ontstaan bij tennis op gravel, smash court of (kunst) grasbanen, dan bij spelen op hard court banen. Sterker nog, als je regelmatig op een hardcourt baan tennist heb je een 2x zo’n grote kans op heup, knie of enkel blessures dan wanneer je speelt op een ander soort ondergrond. Eén van de grootste verschillentussen gravel en hard court is dat je op gravel over de baan kunt glijden. Hierdoor zijn de krachten die je enkels en knieën moeten verwerken vele malen kleiner. Gemeten is, dat de spier activiteit van de peroneus (een spier die loopt van de voet langs de buitenkant van het been naar je knie) 3x hoger is op een hard court baan.

Dus zorg als je de baan op altijd voor goed schoeisel. De zool van de schoen moet voldoende wrijving hebben met de baan zodat je niet uitglijd bij het afzetten.Echter als je op een goede manier kunt glijden naar de bal, scheelt dit wel belasting op de gewrichten.

Onderstaand een link van een video waarop je Novak Djokovic ziet glijden op een hard court baan!!

Comment Section

0 reacties op “Olympische Spelen Tennis

Plaats een reactie


*