12 maart 2021 
in Blog
1 min. leestijd

Online Zwanger- en MamaFit iedere dinsdag en donderdag van 19:00 uur - 20:00 uur

Online Zwanger- en MamaFit iedere dinsdag en donderdag van 19:00 uur - 20:00 uur

Iedereen weet wel dat het gezond is om te sporten en in beweging te blijven. Tijdens je zwangerschap is het echter niet alleen voor jezelf van belang om actief te blijven, maar ook voor je baby. Een aantal voordelen van (op de juiste wijze) sporten tijdens de zwangerschap zijn:

  • Verbetering en/of behoud fysieke fitheid
  • Helpt met gewichtsmanagement
  • Vermindering van het risico op zwangerschapsdiabetes
  • Vermindering van rugklachten
  • Verbetering van het psychologisch welzijn
  • Verbetering van het slaappatroon
  • Vermindering van zwangerschapscomplicaties
  • Lager risico op een keizersnede
  • Sneller herstel na de bevalling (better in, better out-principe)

Omdat het, zeker in deze tijd, best lastig is om zelf een oefenprogramma te bepalen en motivatie voor het sporten te vinden, bieden wij de online Zwanger- en MamaFit lessen aan. Hierdoor kun je op een verantwoorde manier en onder begeleiding van een speciaal opgeleide fysiotherapeut sporten. Doordat je samen traint, kun je de ervaringen uitwisselen en is het gemakkelijker om vol te houden. Er kan in principe gestart worden vanaf 12 weken zwangerschap en doorgegaan worden tot wanneer je het zelf fysiek volhoudt. Ook na de bevalling kun je bij ons terecht voor MamaFit-training. Het is een prettige manier om het sporten op te kunnen bouwen, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele fysieke gesteldheid. Veel vrouwen gebruiken de lessen wanneer ze na de geboorte van hun kindje weer willen sporten, maar nog niet met hun eigen sport kunnen starten. In principe kun je vanaf 6 weken na de bevalling instromen voor de MamaFit.

Op dit moment zijn de trainingen iedere dinsdag op donderdagavond van 19:00-20:00. Je kunt dus veilig en fijn vanuit huis meedoen! Je hebt hier alleen een computer/tablet met webcam, een setje gewichtjes of flesjes water en een matje/vloerkleed voor nodig.

Wil jij fit je zwangerschap doorkomen of na je bevalling weer rustig aan opbouwen naar je oude niveau? Meld je dan aan via https://dejongfysio.com/aanmelding-zwangerfit/. Voor vragen kan je contact opnemen via manon@dejongfysio.com of telefonisch via 0318-830311.

Hartelijke groet,

Manon Nieboer

Fysiotherapeut/ZwangerFit trainer

Reactie plaatsen