04 september 2018 
1 min. leestijd

Zwanger en fit? Ja, dat kan!

Zwanger en fit? Ja, dat kan!

Fit zijn en ook fit blijven tijdens en na je zwangerschap? Vanaf januari 2019 kan dat ook bij de Jong Fysiotherapie onder begeleiding van Milou Hubers. Milou start vanaf 12 september met de opleiding YVLO-ZwangerFit®. Een opleiding dat ontwikkeld is door de beroepsvereniging NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten bij Bekkenproblematiek en Pre- en Postpartum Gezondheidszorg) en specialistenvereniging van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Onder begeleiding van Milou, leer je al vanaf 3 maanden zwangerschap alles wat je wilt weten om je goed op de bevalling voor te bereiden en eventuele klachten tijdens je zwangerschap te voorkomen. Vanaf de 4e week na de bevalling gaan we samen aan de slag om je weer zo fit mogelijk te krijgen afhankelijk van jouw doel!

Doel van de cursus:

De ZwangerFit cursus bestaat voornamelijk uit actieve lessen maar we zullen ook ingaan op onderwerpen als de bevalling: hoe zet jij je kracht in om zelfbewust de bevalling in te gaan, de periode na de bevalling en specifieke onderwerpen als stabiliteit, bekkenbodem, ademhaling en ontspanningsoefeningen.

Het doel van deze cursus is dat jij leert te vertrouwen op jouw lichaam, het vergroten van je lichaamsbesef en/of verbeteren van je lichaamshouding.

  • Verantwoord bewegen om klachten te voorkomen en de belastbaarheid te verhogen tijdens en na de zwangerschap, met een programma op jouw eigen niveau;
  • Behoud en/of herstel van de algemene fitheid (conditie);
  • Minder problemen tijdens de zwangerschap en de bevalling;
  • Preventie voor eventuele bekken- en bekkenbodemproblematiek en beheersing van de bekkenbodemspieren.

Dit draagt uiteindelijk bij tot een betere uitgangspositie voor de bevalling. Waardoor je langer mobiel en zelfredzaam kan blijven. Een optimale conditie zorgt voor preventie van onnodig ziekteverzuim, het voorkomen of beperken van rugklachten, bekkenproblematiek en incontinentie en een sneller herstel na de bevalling.

Ben jij nu nieuwsgierig geworden naar wanneer deze lessen worden gegeven. Houd dan onze Facebook, Instagram en website in de gaten!

Met sportieve groet,


 

 

 

 

Reactie plaatsen