Met een aanpak op maat ben jij weer snel klachtenvrij!

Onze werkwijze

Pijn of moeite met bewegen is de meest gehoorde klacht bij de fysiotherapeut. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een blessure, een operatie, “overbelasting” of er ongemerkt insluipen. Bij een blessure of na een operatie zijn oorzaak en gevolg vaak makkelijk in kaart te brengen. In de andere twee gevallen is het vaak moeilijker om te achterhalen waarom het lichaam protesteert of niet goed meer functioneert.

Wij stellen als doel om je in een beperkt aantal behandelsessies weer pijnvrij en onbeperkt te laten bewegen. Dit met behulp van manuele behandeling, oefeningen en trainingen. Daarnaast willen wij de genezing ondersteunen met een stukje kennis over het ontstaan en herstel van de bewegingsklachten.


Het kan zijn dat u van de huisarts of specialist een verwijsbrief voor de fysiotherapeut krijgt. U kunt echter ook rechtstreeks, dus zonder verwijzing, bij De Jong Fysiotherapie terecht. In dat geval wordt bij de eerste afspraak door middel van een screening gekeken of uw klachten geschikt zijn voor behandeling door een fysiotherapeut. Indien nodig verwijzen wij u naar de huisarts.


Hoe werken wij bij De Jong Fysiotherapie?

Stap 1. Aanmelden

Aanmelden kan telefonisch, per mail, of aan de balie van onze praktijk. Bij de aanmelding nemen we de gegevens door, hiervoor hebben we je verzekeringsgegevens en geboortedatum nodig.

Je kunt behandeld worden in onze praktijk, of aan huis wanneer dit noodzakelijk is.

Stap 2. Eerste afspraak

De eerste afspraak gebruiken wij om een goed beeld van je hulpvraag en klachten te krijgen. We hebben daarom een uitgebreid intakegesprek en vaak direct een lichamelijk onderzoek. Dit duurt ongeveer een half uur. Het kan prettig zijn om de eerste keer een dubbele afspraak te plannen, zodat na de intake meteen een behandeling kan plaatsvinden. Mocht je hier prijs op stellen, geef dit dan aan bij het plannen van de eerste afspraak.

Stap 3. Diagnose en behandelplan

Uiteraard is het voor het beste resultaat belangrijk dat je zelf zo veel mogelijk meewerkt aan het uitvoeren van dit persoonlijke behandelplan door de adviezen van de fysiotherapeut op te volgen. Vaak krijg je ook oefeningen mee voor thuis om het lichaam soepeler en sterker te maken. De behandeling kan uit verschillende, of een combinatie van behandeltechnieken bestaan. 

Sommige klachten vragen om een uitgebreidere aanpak. Hierbij moet je naast de pijlers behandeling en beweging, denken aan de pijlers, slaap, ademhaling, immuunsysteem stress, voeding en vitaliteit. Wij hebben hiervoor specialisten in huis. Als je hiervoor kiest, krijg je na het eerste consult een extra vragenlijst mee om je vitaliteit in kaart te brengen. Je zult dan ook door meerdere therapeuten/coaches behandeld en begeleid worden in je vitaliteit traject.

Stap 4. Afronding en preventie

Bij afronding van het behandeltraject krijg je advies dat is gericht op het voorkomen van klachten in de toekomst. We vragen je ook een evaluatieformulier in te vullen. De huisarts of specialist wordt indien nodig schriftelijk geïnformeerd over het verloop van de behandeling.

Wil je meer informatie over onze behandelingen?