arrow_drop_up arrow_drop_down

Met een aanpak op maat ben jij snel weer klachtenvrij!

Wij hebben contracten met alle verzekeraars dus onze behandelingen worden veelal uit de aanvullende verzekering vergoed.

Sport-Fysiotherapie

       Zwangerfit                 
Manuele Therapie            

FyVIP Vitaliteit / Nes Health

Sport / Fysiotherapie

Heb jij als actieve sporter een blessure opgelopen en wil je zo snel mogelijk weer gaan sporten? Wil jij je zonder blessures voorbereiden op een grote sportprestatie zoals een marathon? Of wil je (weer) gaan bewegen en zoek je daarbij goede begeleiding? Met zowel fysiotherapie als sport fysiotherapie helpen wij je graag.


Bij het opstellen van een behandelplan nemen we de tijd om samen de oorzaak van jouw klacht(en) te vinden. We bespreken je wensen, je lichamelijke situatie en je mogelijkheden. Het doel is om zo snel mogelijk weer de dagelijkse bezigheden kunnen doen of op een verantwoorde manier waar kan sporten en/of weer aan het werk kan gaan.

Je kan bij ons terecht voor


Zwangerfit

Ben je zwanger of net bevallen? En wil je graag blijven sporten tijdens je zwangerschap, maar weet je niet zo goed hoe. Wil je begeleiding en coaching op het gebied van fit zijn en blijven tijdens de zwangerschap. Wil je naast trainen van conditie en houding ook ontspanning en je fitter voelen? Wil je tips en tricks over de bevalling en de invloed van houding, ontspannings- en ademhalingstechnieken? Dan is de ZwangerFit cursus iets voor jou!

Onder begeleiding van Milou, fysiotherapeute en geregistreerd ZwangerFit® docente, leer je al vanaf 12 weken zwangerschap alles wat je wilt weten om je goed op de bevalling voor te bereiden en eventuele klachten tijdens je zwangerschap te voorkomen.

Voorafgaand aan deelname aan de cursus vindt er een intake plaats. Deze bestaat uit het doornemen van een vragenlijst en enkele oefeningen.

Kosten

 • € 145,- voor een 10 rittenkaart*, inclusief 2 theorielessen van 1 uur, waarvan 1 met partner.
 • Voorafgaand aan de Zwangerfit cursus is een eenmalige intake verplicht. Kosten hiervoor zijn € 35,-.
 • € 60,- voor een 5 rittenkaart**, deze kun je aansluitend gebruiken na de 10 rittenkaart.

*   De 10 rittenkaart is 12 weken geldig. 

** De 5 rittenkaart is 7 weken geldig.

Steeds meer aanvullende verzekeringen vergoeden (een deel van) de cursus. Om teleurstelling achteraf te voorkomen raden wij je aan dit na te vragen bij je zorgverzekeraar. Wanneer er een mogelijkheid is tot declareren dient de cursist de factuur zelf in te dienen bij de zorgverzekeraar. 

Hoe ziet de cursus eruit

De cursus bestaat uit 10 actieve lessen van 1 uur.

Het doel van deze cursus is dat jij leert te vertrouwen op jouw lichaam, het vergroten van je lichaamsbesef en/of verbeteren van je lichaamshouding.

 • Verantwoord bewegen om klachten te voorkomen en de belastbaarheid te verhogen tijdens en na de zwangerschap, met een programma op jouw eigen niveau;
 • Behoud en/of herstel van de algemene fitheid (conditie);
 • Minder complicaties tijdens de zwangerschap en na de bevalling;
 • Preventie voor eventuele bekken- en bekkenbodem problematiek en beheersing van de bekkenbodemspieren;
 • Kennis en toepassing van verschillende ontspannings-en ademhalingsoefeningen.

Dit draagt uiteindelijk bij tot een betere uitgangspositie voor de bevalling, waardoor je langer mobiel en zelfredzaam kan blijven. Een optimale conditie zorgt voor preventie van onnodig ziekteverzuim, het voorkomen of beperken van rugklachten, bekkenproblematiek, incontinentieklachten en een sneller herstel na de bevalling.

Manuele therapie

Bij manuele therapie behandelen we klachten die pijn veroorzaken aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Pijn in de wervelkolom of ledematen ontstaat wanneer gewrichten niet goed werken en bewegen moeilijk wordt. Vaak is overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. Naast het gebruik van manuele technieken geven we adviezen en begeleiding om stoornissen in de toekomst te voorkomen.

Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten kunnen we positief be├»nvloeden. Hierbij kan je denken aan:

 • hoofd- en nekpijn, nekpijn in combinatie met slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
 • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
 • hoge rugklachten (in combinatie met rib- en borstpijn)
 • lage rugklachten (met uitstraling naar de benen)
 • bepaalde vormen van duizeligheid
 • kaakklachten (in combinatie met nekklachten)

 • heupklachten

FyVIP Vitaliteit programma

FyVip heeft een vitaliteitsprogramma ontwikkeld dat echt werkt. Onze missie is om iedereen te laten ervaren wat het daadwerkelijk inhoudt om de beste versie van jezelf te zijn.

Zodra je weet waar jouw energie aan verloren gaat, kun je twee dingen doen:

Je kunt zelf aan de slag 

OF 

Je kunt kiezen voor ons Vitaliteit programma

Wij helpen je om binnen 4 maanden grote stappen te maken op het gebied van vitaliteit. Zo krijg je meer energie om het beste uit jezelf naar boven te halen. Het fysieke aspect van vitaliteit is erg belangrijk. Slaapproblemen, darmklachten, energieproblemen, pijnklachten, emotionele klachten en vele andere ongemakken hinderen je om het optimale uit je leven te halen. Veel fysieke klachten hebben een mentale oorsprong en daarom combineert FyVIP het fysieke programma met een unieke manier van coaching. Wij combineren onze kwaliteit, aandacht en kennis om voor jou een programma op maat te maken. 

Wil je meer informatie 

over onze behandelingen?