Het Team

Ons team bestaat uit 8 enthousiaste fysiotherapeuten en 

2 praktijkondersteuners. Hun gemeenschappelijke deler is hun kwaliteit en het plezier waarmee ze werken.

Sjoerd de Jong

Holistisch fysiotherapeut

Sportfysiotherapeut 

Leefstijl coach


Specialisatie:  ondernemers FyVIP

Ontspanningstherapie

Dry Needling

BIG: 49052261404

Niels Noordmans

Manueel therapeut FysiotherapeutSpecialisatie: Dry Needling,

Rug, Nek, Schouder, Hoofdpijn 

Rugtraining

BIG: 19921829004

Merwin Korterink

Fysiotherapeut
Specialisatie: Dry NeedlingBIG: 19929153204

Bart van de Wiel

Sportfysiotherapeut

Manueel TherapeutSpecialisatie: heup, knie enkel problematiek,  KnieVIP


 BIG: 79057805304

Nicholas Henon

Fysiotherapeut

Sportfysiotherapeut i.o.


Specialisatie: KnieVIPBIG: 39928370804

Rick de Gier

FysiotherapeutSpecialisatie:BIG: volgt

Melanie de Ruiter

Fysiotherapeute

Vervangster Zwangerfit


Specialisatie: Dry Needling

jeugdige sporters


BIG: 19924823804

Martin Hiskemuller

Manueel therapeutSpecialisatie:

Rug, nek, schouder


BIG: 9038740304

Marlinda Werkman

Praktijk ondersteuner

Ursula Kuypers

Praktijkondersteuner marketing

Sjoerd de Jong, 

Holistisch (sport)fysiotherapeut, praktijkhouder

FyVIP vitaliteit voor ondernemers

BIG: 49052261404

Sjoerd de Jong (1974) heeft in 2007 de praktijk opgericht. Hij studeerde af als fysiotherapeut en later als Sportfysiotherapeut. Hij heeft diverse cursussen gevolgd zoals: Mc Kenzie A en B, Kinesio-taping, actieve revalidatie (IAS), Mylogenics activation, release & rehab, Mindfullness en Dry Needling.  Daarnaast verdiept hij zich in nieuwe zienswijze over gezondheid en vitaliteit. Sjoerd zijn ogen gaan twinkelen wanneer hij het heeft over een holistische kijk op diverse klachten, daarom richt hij zich vanaf 2023 voornamelijk op holistische fysiotherapie.


Daarnaast verzorgt hij FyVIP trajecten voor ondernemers. Tijdens deze trajecten werken we zowel aan de fysieke klacht als de mentale en emotionele klacht vanuit holistische fysiotherapie. We onderzoeken de oorzaak van je klacht :-). Dit geeft direct meer energie, laat belemmerende patronen snel doorbreken die belemmeren om de fitte, energieke en leuke versie als ondernemer te zijn. 

One team, one mission! is een van zijn favoriete uitspraken, zowel in zijn persoonlijke als in zijn zakelijke leven. Het gaat tenslotte altijd om verbinding met... jezelf en de ander"    


In 2022 heeft Sjoerd de opleiding Hypnotherapie afgerond om vanuit ontspanning nog meer fysieke, mentale en emotionele klachten in rap tempo op een nuchtere wijze op te lossen.

Niels Noordmans, 

Manueel therapeut, Dry Needling,

BIG: 19921829004

Niels Noordmans (1991) heeft in 2015 zijn fysiotherapie opleiding afgerond aan de Hoge School van Utrecht. Daarnaast is in 2021 afgestudeerd als Manueel Therapeut en geeft ook lessen rugtraining voor een sterkere rug. Zijn interesses liggen bij motorisch leren en aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat. Hij heeft de cursus Dry Needling met succes afgerond.


Merwin Korterink,

Fysiotherapeut, Dry Needling 

BIG: 19929153204

Merwin Korterink (1994) heeft begin 2021 de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond. Tevens is hij in het bezit van HBO diploma Sport, Gezondheid en Management en ervaren in personal training. 

Zijn interesse in fysiotherapie komt voort uit een passie voor het begeleiden van het individu op uiteenlopende gebieden zoals revalidatie na blessures, het veranderen van een leefstijl of het zoeken naar ontspanning in het lichaam. Merwin heeft in juni 2022 de cursus Dry Needling met succes afgerond.

Bart van de Wiel, 

Sportfysiotherapeut, Manueel Therapeut, KnieVIP

BIG: 79057805304

Bart van de Wiel (1979) heeft de opleiding Fysiotherapie aan Hogeschool van Utrecht in 2002 afgerond. Vanaf 2007 heeft hij zich bekwaamd als geregistreerd sportfysiotherapeut. Na diverse cursussen e.d. heeft Bart in 2014 zijn opleiding Orthopedische Manuele therapie aan de Hogeschool Utrecht succesvol afgerond. Bart heeft veel ervaring op gebied van revalidatie en begeleiding van (top) sporters. Zijn aandachtsgebied is heup, knie en enkel en verzorgt samen met Nicholas de KnieVIP training om voorste kruisband revalidaties soepel te laten verlopen.

Nicholas Henon,

Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut i.o.

BIG: 39928370804

Nicholas Henon (1998) heeft de opleiding Fysiotherapie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in 2020 afgerond. Hij heeft een breed interessegebied binnen zowel sport- en revalidatie gerelateerde gezondheidsklachten, onder andere bij voetballers en hardlopers. Tevens heeft hij de cursus revalidatie bij hardloop blessures en medical taping afgerond. Op dit moment volgt Nicholas de opleiding Sportfysiotherapie. Hij is samen met Bart verantwoordelijk voor de KnieVIP trainingen.

Rick de Gier 

Fysiotherapeut

 BIG:volgt

Rick heeft zijn opleiding net afgerond.

Melanie de Ruiter,

Fysiotherapeute, Dry Needling, Zwangerfit

BIG: 19924823804

Melanie de Ruiter (1995) heeft in 2018 de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool van Arnhem/Nijmegen. Sinds 2018 is ze werkzaam bij De Jong fysiotherapie.

In 2021 heeft ze haar mastermodule de jeugdige sporter afgerond. Het werken met jonge sporters geeft haar veel plezier. Bij voetbalvereniging DTS voert ze op maandag het medische spreekuur uit bij de jeugdspelers. Daarnaast heeft ze de cursus Dry needling met succes afgerond. 

Martin Hiskemuller, 

Manueel Therapeut

BIG: 9038740304

Martin Hiskemuller (1967) heeft in 1992 de opleiding tot fysiotherapeut gevolgd aan de Hogeschool Midden Nederland in Utrecht. Hij heeft een aantal jaren in het buitenland gewerkt. in 2005 heeft hij de opleiding Manuele therapie met succes afgerond. Er volgden vele cursussen op het gebied van stress in relatie tot fysieke belasting. Intussen heeft Martin alweer ruim 11 jaar zijn eigen praktijk in Ermelo en werkt parttime op dinsdagen als Manueel therapeut in onze praktijk.

Marlinda Werkman, 

Praktijkondersteuner

Marlinda (1990) is de spin in het web van onze praktijk. Ze is het eerste aanspreekpunt voor onze collega's en cliënten. Ze neemt de telefoon aan, ze zorgt voor de administratieve en financiële afwikkelingen binnen de praktijk en regelt de declaratieverzorging richting zorgverzekeraars. 

Ursula Kuypers, 

Praktijkondersteuner Marketing

Ursula (1969) is het manusje van alles en werkt voornamelijk als praktijkondersteuner marketing. Ze zorgt voor al onze uitingen op website, social media etc. Daarnaast ondersteunt ze in alle FyVIP vitaliteits werkzaamheden. Ze is bovendien op de dagen dat Marlinda afwezig is ook het eerste aanspreekpunt voor cliënten binnen de fysiotherapie praktijk.