ZwangerFit Cursus 

Fit zijn en fit blijven, tijdens en na de zwangerschap.

Iedere dinsdag en donderdag

van 19.00 - 20.00 uur een Zwanger- en MamaFit training.

Zwangerfit of MamaFit volgen?

Ben je zwanger of net bevallen? Wanneer je tijdens je zwangerschap fit en actief blijft, heeft dit een positieve invloed op de zwangerschap, de bevalling en het herstel na de bevalling. Bij de Zwanger- en MamaFit® train je wekelijks onder leiding van onze speciaal opgeleide fysiotherapeute Manon, zodat jij je niet druk hoeft te maken over wat wel en niet goed is voor jezelf en je kindje.   Er wordt gewerkt aan conditie en kracht, waarbij de activiteiten natuurlijk volkomen veilig zijn voor uw zwangerschap. Deze trainingen verminderen de kans op complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling en helpen je na de bevalling weer sterker te worden. Bovendien bevordert het je algehele conditie. Dit is goed voor jou, maar ook voor jouw baby. 

Wat is het doel van de cursus?

Het doel van deze cursus is dat jij leert te vertrouwen op jouw lichaam, het vergroten van je lichaamsbesef en/of verbeteren van je lichaamshouding.

  • Verantwoord bewegen om klachten te voorkomen en de belastbaarheid te verhogen tijdens en na de zwangerschap, met een programma op jouw eigen niveau;
  • Behoud en/of herstel van de algemene fitheid (conditie);
  • Minder complicaties tijdens de zwangerschap en na de bevalling;
  • Preventie voor eventuele bekken- en bekkenbodem problematiek en beheersing van de bekkenbodemspieren;
  • Kennis en toepassing van verschillende ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Dit draagt uiteindelijk bij tot een betere uitgangspositie voor de bevalling, waardoor je langer mobiel en zelfredzaam kan blijven. Een optimale conditie zorgt voor preventie van onnodig ziekteverzuim, het voorkomen of beperken van rugklachten, bekkenproblematiek, incontinentieklachten en een sneller herstel na de bevalling.

 

Hoe ziet de cursus er uit?

De ZwangerFit cursus bestaat uit 10 actieve lessen, ondersteunt door muziek en met gebruik van oefenmaterialen. De les staat in het teken van behoud en herstel van de conditie, mobiliteit en fitheid tijdens de zwangerschap. Speciale aandacht is gericht op de coördinatie, stabilisatie en spierversterking van spieren rondom het bekken en de bekkenbodem. De les wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. Alle oefeningen zijn gericht op het individu, op deze manier blijf je actief bezig op jouw eigen niveau. 


Je traint samen met andere vrouwen die zwanger zijn of recentelijk zijn bevallen. Je kunt wekelijks instromen, er is geen verwijzing nodig. Tijdens de trainingen is er ook ruimte om het samen te hebben over de zwangerschap, de bevalling en alles wat er in deze bijzondere periode maar ter sprake komt.


Er kan gestart worden vanaf 12 weken zwangerschap of vanaf 6 weken na de bevalling. Het is aan te bevelen om met de verloskundige of behandelend arts te bespreken of deelname mogelijk is.  


Kosten

  • € 145,- voor een 10 rittenkaart*,
  • Voorafgaand aan de Zwangerfit cursus is een eenmalige intake verplicht. Kosten hiervoor zijn € 35,-.
  • € 60,- voor een 5 rittenkaart**, deze kun je aansluitend gebruiken na de 10 rittenkaart.

*   De 10 rittenkaart is 12 weken geldig. 

** De 5 rittenkaart is 7 weken geldig.

Steeds meer aanvullende verzekeringen vergoeden (een deel van) de cursus. Om teleurstelling achteraf te voorkomen raden wij je aan dit na te vragen bij je zorgverzekeraar. Wanneer er een mogelijkheid is tot declareren dient de cursist de factuur zelf in te dienen bij de zorgverzekeraar. 


De trainingen vinden plaats dinsdag en donderdagavond van 19:00-20:00.

Proefles

Je kan vrijblijvend een proefles volgen van een uur. Stuur een mail naar info@dejongfysio.com voor het maken van een afspraak. 

arrow_drop_up arrow_drop_down