arrow_drop_up arrow_drop_down

 ZwangerFit Cursus 

Fit zijn en fit blijven, tijdens en na de zwangerschap.

Nieuw: Vanaf maart 2021 start op donderdag

van 19.00 - 20.00 uur weer een live

online Zwanger- en MamaFit training.

Deze training kun je vanuit huis volgen!  

Online Zwangerfit of MamaFit volgen?

Ben je zwanger of net bevallen? En wil je graag blijven sporten tijdens je zwangerschap, maar weet je niet zo goed hoe. Wil je begeleiding en coaching op het gebied van fit zijn en blijven tijdens de zwangerschap. Wil je naast trainen van conditie en houding ook ontspanning en je fitter voelen? Wil je tips en tricks over de bevalling en de invloed van houding, ontspannings- en ademhalingstechnieken? Dan is de ZwangerFit cursus iets voor jou! 

Onder begeleiding van fysiotherapeute Manon Nieboer en geregistreerd ZwangerFit® docente, leer je al vanaf 12 weken zwangerschap alles wat je wilt weten om je goed op de bevalling voor te bereiden en eventuele klachten tijdens je zwangerschap te voorkomen.

Wat is het doel van de cursus?

Het doel van deze cursus is dat jij leert te vertrouwen op jouw lichaam, het vergroten van je lichaamsbesef en/of verbeteren van je lichaamshouding.

  • Verantwoord bewegen om klachten te voorkomen en de belastbaarheid te verhogen tijdens en na de zwangerschap, met een programma op jouw eigen niveau;
  • Behoud en/of herstel van de algemene fitheid (conditie);
  • Minder complicaties tijdens de zwangerschap en na de bevalling;
  • Preventie voor eventuele bekken- en bekkenbodem problematiek en beheersing van de bekkenbodemspieren;
  • Kennis en toepassing van verschillende ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Dit draagt uiteindelijk bij tot een betere uitgangspositie voor de bevalling, waardoor je langer mobiel en zelfredzaam kan blijven. Een optimale conditie zorgt voor preventie van onnodig ziekteverzuim, het voorkomen of beperken van rugklachten, bekkenproblematiek, incontinentieklachten en een sneller herstel na de bevalling.

 

Hoe ziet de cursus er uit?

De ZwangerFit cursus bestaat uit 10 actieve lessen, ondersteunt door muziek en met gebruik van oefenmaterialen. De les staat in het teken van behoud en herstel van de conditie, mobiliteit en fitheid tijdens de zwangerschap. Speciale aandacht is gericht op de coördinatie, stabilisatie en spierversterking van spieren rondom het bekken en de bekkenbodem. De les wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. Alle oefeningen zijn gericht op het individu, op deze manier blijf je actief bezig op jouw eigen niveau. 

 

Naast het actieve gedeelte, zijn er 2 theorie avonden. Een avond zonder de partner, hierbij wordt er dieper ingegaan op de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. En ook voor de partners is er een avond waarop zij meer informatie krijgen over het verloop van de bevalling en krijgt hij praktische handvatten mee hoe hij jou kan ondersteunen tijdens de bevalling. 


Kosten

  • € 145,- voor een 10 rittenkaart*, inclusief 2 theorielessen van 1 uur, waarvan 1 met partner.
  • Voorafgaand aan de Zwangerfit cursus is een eenmalige intake verplicht. Kosten hiervoor zijn € 35,-.
  • € 60,- voor een 5 rittenkaart**, deze kun je aansluitend gebruiken na de 10 rittenkaart.

*   De 10 rittenkaart is 12 weken geldig. 

** De 5 rittenkaart is 7 weken geldig.

Steeds meer aanvullende verzekeringen vergoeden (een deel van) de cursus. Om teleurstelling achteraf te voorkomen raden wij je aan dit na te vragen bij je zorgverzekeraar. Wanneer er een mogelijkheid is tot declareren dient de cursist de factuur zelf in te dienen bij de zorgverzekeraar. 


 Per 4 maart 2021 start een nieuwe live online ZwangerFIT en MamaFIT training

Proefles

Je kan vrijblijvend een proefles volgen van een uur. Stuur een mail naar info@dejongfysio.com voor het maken van een afspraak.