arrow_drop_up arrow_drop_down

Cursus ZwangerFit

Fit zijn en fit blijven, tijdens en na de zwangerschap.

Ben je zwanger of net bevallen? En wil je graag blijven sporten tijdens je zwangerschap, maar weet je niet zo goed hoe. Wil je begeleiding en coaching op het gebied van fit zijn en blijven tijdens de zwangerschap. Wil je naast trainen van conditie en houding ook ontspanning en je fitter voelen? Wil je tips en tricks over de bevalling en de invloed van houding, ontspannings- en ademhalingstechnieken? Dan is de ZwangerFit cursus iets voor jou!

Onder begeleiding van Milou, fysiotherapeute en geregistreerd ZwangerFit® docente, leer je al vanaf 12 weken zwangerschap alles wat je wilt weten om je goed op de bevalling voor te bereiden en eventuele klachten tijdens je zwangerschap te voorkomen.

Hoe ziet de cursus er uit?

De cursus bestaat uit 10 actieve lessen van 1 uur.

Het doel van deze cursus is dat jij leert te vertrouwen op jouw lichaam, het vergroten van je lichaamsbesef en/of verbeteren van je lichaamshouding.

  • Verantwoord bewegen om klachten te voorkomen en de belastbaarheid te verhogen tijdens en na de zwangerschap, met een programma op jouw eigen niveau;
  • Behoud en/of herstel van de algemene fitheid (conditie);
  • Minder complicaties tijdens de zwangerschap en na de bevalling;
  • Preventie voor eventuele bekken- en bekkenbodem problematiek en beheersing van de bekkenbodemspieren;
  • Kennis en toepassing van verschillende ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Dit draagt uiteindelijk bij tot een betere uitgangspositie voor de bevalling, waardoor je langer mobiel en zelfredzaam kan blijven. Een optimale conditie zorgt voor preventie van onnodig ziekteverzuim, het voorkomen of beperken van rugklachten, bekkenproblematiek, incontinentieklachten en een sneller herstel na de bevalling.


Voorafgaand aan deelname aan de cursus vindt er een intake plaats. Deze bestaat uit het doornemen van een vragenlijst en enkele oefeningen.


Kosten

  • € 145,- voor een 10 rittenkaart*, inclusief 2 theorielessen van 1 uur, waarvan 1 met partner.
  • Voorafgaand aan de Zwangerfit cursus is een eenmalige intake verplicht. Kosten hiervoor zijn € 35,-.
  • € 60,- voor een 5 rittenkaart**, deze kun je aansluitend gebruiken na de 10 rittenkaart.

*   De 10 rittenkaart is 12 weken geldig. 

** De 5 rittenkaart is 7 weken geldig.

Steeds meer aanvullende verzekeringen vergoeden (een deel van) de cursus. Om teleurstelling achteraf te voorkomen raden wij je aan dit na te vragen bij je zorgverzekeraar. Wanneer er een mogelijkheid is tot declareren dient de cursist de factuur zelf in te dienen bij de zorgverzekeraar. 

Zwangerfit cursus?
Start nu!

 

Proefles

Je kan vrijblijvend een proefles volgen van een uur. Stuur een mail naar info@dejongfysio.com voor het maken van een afspraak.