18 september 2018 
1 min. leestijd

Niels weer in de collegezaal!

Niels weer in de collegezaal!

Manueel therapeut in opleiding.

Afgelopen vrijdag was voor mij het begin van een nieuwe uitdaging. Ik ben namelijk gestart met de opleiding master manueel therapie. Dit betekent dat ik de komende 3 jaar weer veel in de collegezaal zal zitten om nieuwe kennis op te doen. Ook zal ik veel tijd doorbrengen aan de behandeltafel om nieuwe skills/technieken te leren. Karakteristiek voor een manueel therapeut is namelijk het toepassen van specifieke mobiliserende en manipulerende technieken. Deze technieken worden met name toegepast op de gewrichten van de wervelkolom en extremiteiten.  

Afgelopen weekend (vrijdag en zaterdag) ben ik dus voor het eerst naar de SOMT-university of physical therapie in Amersfoort geweest. Op deze locatie wordt de opleiding gegeven. Vrijdag ochtend zijn we in de collegezaal begonnen met een inleidend college over wat je als manueel therapeut in opleiding de komende 3 jaar te wachten staat. Met daaropvolgend een tweetal colleges over klinisch redeneren en evidence based praktice principes. Duidelijk is gemaakt dat klinisch redeneren één van de belangrijkste onderdelen zal worden waar de studenten over 3 jaar aan moeten werken. Klinisch redeneren is kort gezegd het analyseren van gezondheidsproblemen met daaropvolgend het opstellen van behandelindicatie o.b.v. het beste beschikbare wetenschappelijke bewijs.

Na de colleges werd het tijd voor de eerste kennismaking met de praktijk. Tijdens de praktijklessen hebben we zelfs al de eerste manipulaties geoefend. Manipulaties op het heupgewricht en op de vingers. De 2e dag bestond met name uit pittige colleges waar met name statistiek en wetenschap aan de orde kwam.

 

Het was een druk weekend met veel indrukken en nieuwe informatie. Maar ik ben erg enthousiast om bij de Jong fysiotherapie aan de slag te gaan met alle nieuwe kennis en skills die ik de komende 3 jaar op ga doen.

Niels Noordmans

Lia Cost
Door

Lia Cost

op 18 Sep 2018

Succes, Niels!

Reactie plaatsen