25 april 2017 
in Blog
1 min. leestijd

De Jong Fysiotherapie gaat online!

De Jong Fysiotherapie gaat online!

De afgelopen weken is er achter de schermen hard gewerkt aan video’s die kunnen helpen bij het revalideren of bij het preventief oefenen. In deze video’s laat ik, of één van mijn collega’s zien, hoe je een oefening correct uitvoert. Ook vertellen wij je waar de oefening voor bedoeld is en wat de aandachtspunten zijn!

Wat in de praktijk vaak voorkomt is dat wij tijdens een consult één of meerdere oefeningen meegeven. Deze oefening oefenen wij samen met de cliënt. Dit gaat vaak zonder problemen, maar zodra de cliënt thuis is, komen vaak de eerste vragen:

Wat gebeurt er ook alweer met mijn knieën? Moet mijn rug nou recht of krom zijn? Hoe ging die oefening ook alweer?

Sinds kort hebben wij ons eigen YouTube kanaal ‘De Jong Fysiotherapie’ zodat cliënten de oefening nog eens goed kunnen bekijken. Vandaag delen wij dan ook graag de eerste twee oefeningen met jullie!

Twee oefeningen die wij vaak meegeven zijn de lunge en de deadlift.

De video’s zijn een aanvulling en zullen de consulten zeker niet vervangen want wij willen, voordat we deze oefeningen meegeven, eerst beoordelen of je de oefening wel goed kan uitvoeren. Mocht dit zo zijn, dan hopen wij dat deze video’s extra duidelijkheid geven en een waardevolle toevoeging zijn. Cliënten die ons  FyVIP- of FMS traject doorlopen zullen onder andere gebruik maken van deze video’s.

Wil jij geen video missen? Via onze Facebook pagina zullen wij regelmatig nieuwe oefeningen delen.

 

Met vriendelijke groet,

Peter van der Veer

Fysiotherapeut

 

Reactie plaatsen